smarter solutions

Home > smarter solutions

Smarter Solutions, Less Energy!

Investeren in de toekomst

Steeds meer facility managers investeren in een prettige en comfortabele kantooromgeving om betere werkprestaties te bevorderen. Voor de werknemer wordt comfort op het werk steeds belangrijker. Er zijn allerlei factoren die hierin een belangrijk rol spelen zoals:  temperatuur, frisse lucht, akoestiek maar juist ook de verlichting van de werkomgeving. We praten over een duurzame investering, die zich terugverdient, bijvoorbeeld door verlaging van de personeelskosten, doordat ziektekosten kunnen afnemen.

Personeelskosten

90% van de operationele kosten wordt uitgegeven aan personeelskosten. Door een comfortabel kantoor te realiseren kunnen de kosten worden verlaagd. Een comfortabele werkomgeving verhoogt productiviteit. Bovendien zal een werknemer die met plezier naar zijn werkplek gaat en zich goed voelt, zich minder snel ziek melden.

Investeer in het welzijn van je werknemers! Want naast salaris is een goede sfeer ook erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een sfeervol verlichte relaxplek, waar werknemers zich kunnen ontspannen om zich weer op laden. Zorg dat je verblinding en ongewenste lichtreflecties vermijdt en gebruik dimbaar licht.

big_diamond
Kantoor overlegkamer

Een comfortabel kantoor

Waar kan je op letten als je een comfortabele kantooromgeving wil realiseren?

Temperatuur

De temperatuur is belangrijk. De werknemer voelt zich fijn bij een gemiddelde temperatuur tussen de 21 en 24 graden. De temperatuurverschillen tussen binnen en buiten spelen, uiteraard wel een rol. Ten tweede speelt de luchtkwaliteit een belangrijke rol.

Frisse lucht

Frisse lucht zorgt er voor dat werknemers beter na kunnen denken en niet suf worden.

Akoestiek

Geluid kan een negatief effect hebben op de productiviteit. Houten vloeren kunnen heel erg mooi zijn, maar ook zorgen voor galm, waardoor de concentratie van werknemers daalt.

Verlichting

Verlichting speelt op de werkplek een belangrijke rol. Het kan zinvol zijn om te kijken of deze aangepast dient te worden aan de specifieke wensen van de medewerker. Een goede verhouding tussen daglicht en kunstlicht zorgt voor betere prestaties op de werkvloer. Het zorgt er voor dat je alert blijft en minder snel vermoeid raakt. Dat heeft een positief effect op de foutenmarge.

Comfort en duurzaamheid

Wanneer je gebruik maakt van duurzame installaties kan je met het BREEAM certificaat of het energielabel aantonen hoe duurzaam het gebouw is ingericht. Met het WELL Building Certificate kan je de mate van comfort op de werkplek meten en beoordelen. Dit keurmerk richt op zeven gebieden: lucht, water, voeding, licht, fitness, comfort en geest. Heb je de WELL building standard in je bezit, laat je zien dat je een gezonde duurzaamheidsambitie hebt, waarbij het welzijn van de medewerkers voorop staat. Voor het aantrekken van (potentiële) werknemers kan dit van doorslaggevend belang zijn, aangezien werknemers steeds vaker selecteren op een werkomgeving met een hoge comfortstandaard. Het ziet er naar uit dat dit in de toekomst alleen maar belangrijker zal worden. Het is dus om meerdere redenen belangrijk om te werken aan een gezonde en inspirerende werkomgeving. Vraag advies aan ons gespecialiseerde team.

14_Biodynamische verlichting
Delen via: