Home > Solutions > Kantoren

Kantoren

More light
Higher quality
Smarter solutions

Presterende verlichting voor op kantoor

Eén derde van je tijd breng je door op je werk. Daarom is een werkplek waar je goed en fijn kunt werken een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Dat geldt natuurlijk voor iedereen op kantoor. Werknemers moeten hun werkzaamheden immers naar behoren kunnen verrichten. 

Lichtkleur en intensiteit hebben invloed op de stemming, welzijn en prestatievermogen.

Naast het fysieke welzijn, is het verstandig om ook rekening te houden met de mentale gezondheid van medewerkers. Investeren in een gezonde werkomgeving zorgt ervoor dat medewerkerstevredenheid omhoog gaat, de arbeidsproductiviteit toeneemt en mensen sneller herstellen na een periode van uitval. Vitaliteit en gezondheid van medewerkers worden steeds meer gezien als graadmeter van financiële gezondheid van een bedrijf.

Energielabel C voor kantoorgebouwen

In 2023 moeten kantoorgebouwen over energielabel C beschikken. Er zijn voldoende energiebesparende maatregelen die jij door kunt voeren, zonder dat er bouwkundige zaken aan het gebouw veranderd moeten worden. Hoe je ook wendt of keert, eerst moet je op de hoogte zijn van de precieze regelgeving rondom deze wet.

Voor wie geldt het?

  • Kantoorgebouwen groter dan 100 m2
  • Meer dan 50% van het totaaloppervlak heeft een andere functie dan kantoorfunctie (bijvoorbeeld productie)
  • Het geldt niet voor rijks, provincie en gemeente monumenten, beschermde stads- en dorpsgezichten en panden die binnen twee jaar gesloopt worden.

Wat kunt u doen?

Check het huidige energielabel van het kantoorgebouw. Je kan het online checken of opvragen. In 2030 moeten alle kantoren gemiddeld over energielabel A beschikken. Daarom kun je ook nu al stappen voor zetten. Door nu een slimme investering te doen, bespaar je in de toekomst. Misschien kun je door de aanpassingen die je nu doet, direct de stap maken naar label B of A, waardoor dit in de toekomst weer scheelt. 

Energiekosten kunnen een grote kostenpost zin en het vraagt een grote verandering om ze te verlagen, maar op den duur is het meer dan rendabel. Op dit moment kun je nog gebruik maken van allerlei financiële hulpmiddelen vanuit de overheid (zoals de EIAISDE of SDE+)  én verdient een gemiddelde investering zich binnen drie tot zeven jaar terug.

 

 

Sectoren

Delen via: