Home > Solutions > INDUSTRIE

INDUSTRIE

More light
Higher quality
Smarter solutions

Industriële verlichting voor bedrijfshallen

LED lichtlijnverlichting in bedrijfshallen en magazijnen

 

Waarom is goede LED lijnverlichting belangrijk?

TL-8 verlichting zien we nog vaak terug in de opslag- en productieomgeving. Jarenlang was dit de beste oplossing voor het verlichten van opslag en productie. Tegenwoordig kennen we een betere oplossing:

LED lijnverlichting

Het gebruik hiervan is draagt bij aan hogere productiviteit, meer alertheid en veiligheid van de medewerkers. Slechte verlichting kan zorgen voor donkere paden, traptreden, of een draaiende machine die niet goed zichtbaar is. Dat kan voor onveilige situaties zorgen! Daarnaast draaien veel medewerkers nachtdiensten, waardoor hun bioritme wordt verstoord. Dit lijkt misschien niet zo erg, maar door een verstoord bioritme nemen prestaties en alertheid af.

Naast het creëren van een gezonde en veilige werkplek voor de medewerkers, bespaar je ook tot 65% aan de totale energieverbruik. Vergeet ook de onderhoudskosten niet. Opslag en productieomgevingen hebben vaak hoge plafonds en wisselende temperaturen. Schoonmaak en vervanging van verlichting in deze omgeving is lastiger en complexer dan bijvoorbeeld onderhoud en vervanging van kantoorverlichting. Daarnaast zijn er hoogwerkers nodig en komen er installateurs aan te pas om de verlichting te vervangen. Hiervoor moeten werknemers soms hun werkzaamheden pauzeren. Kies je direct voor goede LED verlichting, dan kun je dus een hoop gedoe besparen.


Voordelen van goede LED lijnverlichting

Een overstap naar goede LED lijnverlichting voor opslag en productie:

  • bespaart tot 65% aan energiekosten;
  • bespaart onderhoudskosten;
  • kan de productie 24/7 laten draaien;
  • levert maximale lichtopbrengst, ongeacht de omgevingstemperatuur;
  • zorgt voor een lange levensduur;
  • voorkomt opwarmtijd.

Een stapje verder: dynamische LED lijnverlichting

Als je van plan bent om te verduurzamen, waarom niet direct voor de beste oplossing gaan? Dat is dynamische LED lijnverlichting! Door de LED lijnverlichting dynamisch te maken met aanwezigheids- en bewegingssensoren kunnen zelfs besparingen tot 80% worden gerealiseerd. Dynamische LED lijnverlichting zorgt ervoor dat er nooit overbodig licht aanwezig is. Hierdoor zal het energieverbruik nog verder dalen. Dynamische LED lijnverlichting heeft voordelen voor de minimale kosten en energieverbruik, maar ook voor goed kunnen functioneren van mensen op de werkplek. Daarnaast weten we nu ook dat de positieve invloed van licht op onze gezondheid en op ons welzijn werkt. Onderzoek heeft aangetoond dat je ’s morgens meer licht nodig hebt. Goede dynamische LED lijnverlichting die aanpasbaar is in kwantiteit en in kleurtint is daarom een belangrijke drijvende factor om productiviteit, gezondheid en welzijn van mensen te verbeteren.


Voorbeeld(en) van projecten die wij hebben uitgevoerd

Sectoren

Delen via: