Home > zorg > Aafje – De Nieuwe Plantage

Aafje – De Nieuwe Plantage

Wij verlichten de zorg

Aafje – De Nieuwe Plantage

De Nieuwe Plantage is compleet vernieuwd. Dali-2 Het verpleeghuis heeft drie verdiepingen voor psychogeriatrische zorg en één verdieping voor somatische verpleging. In het vernieuwde verpleeghuis woont elke bewoner in een eigen éénpersoonsstudio met badkamer. Dit past bij het principe van kleinschalig wonen; waarbij alle zorg zoveel mogelijk als thuis wordt georganiseerd.

De dagelijkse bezigheden van de bewoners gebeuren voornamelijk in de gezamenlijke huiskamer. Alle gezamenlijke huiskamers zijn voorzien van HCL biodynamisch. HCL staat voor: Human Centric Lighting, en is verlichting die, biodynamisch, met de daglichtcurven meebeweegt in kleurtemperatuur en lichtintensiteit. De HCL biodynamisch zorgt voor een comfortverbetering en geeft een positief impuls op het welzijn en welbevinden van de bewoners. Voor het aansturen van HCL biodynamisch, maken we gebruik van het lichtregelsysteem Zencontrol. Zenconrol is voorzien van een ” Real time clock” om de juiste verlichtingsaansturing te bepalen op het tijdstip van de dag.

Less Energy heeft het verlichtingsontwerp gemaakt voor het gele object en levert de verlichting Plug & Play aan Basro B.V

Een greep uit onze projecten

Delen via: